Doğal Gıda Koruyucuları
Ferment Gıda olarak gıda sektörüne yenilikçi projeler ve özel ürünler bulma misyonuyla doÄŸal koruyucular portföyümüzü oluÅŸturduk.
DoÄŸal koruyucular; geleneksel yöntemlerden ilham alınarak geliÅŸtirilmiÅŸ sirke bazlı ürünler, bitki ve baharat özleri içeren ürünler ve biyoteknolojik ürünler olmak üzere farklı gruplardan ürünler ve hammaddeler ile farklı ihtiyaçlara hitap etmektedir.
E kodsuz, doÄŸal içerikler ile üretilmiÅŸ bu ürüner sentetik kimyasal koruyuculara alternatif çözümler yaratır.
​
A-20
Sirke extraktından elde edilen doÄŸal antimikrobiyaller içerir. Gr+/- salmonella, e-coli, küf ve mayaya karşı etkilidir.
​
BIO-e
Baharat özleri, bitkisel içerikler ve sirke extraktından elde edilen antimikrobiyaller içerir. Özellikle kürlenmiÅŸ ürünler için antifungal özelliktedir.
​
BIOPROTECT
Bitki özlerinden, organik asitlerden ve doÄŸal aromalardan elde edilen doÄŸal bir koruyucudur. Gr+/- salmonella, e-coli, küf ve mayaya karşı etkilidir.
​
E POLYLISIN
Streptomyces albulus dan doÄŸal fermentasyon yolu ile elde edilir. Küf/Maya gr+/- karşı etkili geniÅŸ spekturumludur.
​
BAKTERİYOFAJ
Salmonella, Listeria ve E. Coli ye karşı doğadan izole edilen doğal faj solusyonları.
​
​

​
İnsanoÄŸlu asırlardır ürettiÄŸi gıdaları saklamak için çeÅŸitli yollar aramış, piÅŸirme, kurutma, dondurma, tuzlama, konserve etme, fermente etme, tütsüleme gibi gibi çeÅŸitli yollar bulmuÅŸtur. Artan nüfus, üretilen gıdaların üretildiÄŸinden daha farklı lokasyonlarda tüketilme ihtiyaçları, tüketim alışkanlıkları, ekonomik sebepler ile geliÅŸen gıda endüstrisi de bin yıllardır yapılan bu koruyucu faaliyetleri geliÅŸtirmek için çabalamaktadır.
Bunun için koruyucu olarak kullanılabilecek maddeler üzerinde çalışmalar sanayileÅŸmenin başından beri süregelmektedir.
​
Gıda endüstrisinde kullanılan koruyucular; nitrit ve nitrat bileÅŸikleri, nisin, benzoik asit ve tuzları, kükürtdioksit ve çeÅŸitli sülfitler, sorbik asit ve tuzları, propiyonik asit ve tuzları, asetik asit ve asetatlar gibi bazı antimikrobiyallerdir.
​
Bu katkıların kullanımı ulusal ve uluslararası otoritelerce deÄŸerlendirimekte ve mevzuatlarca belirlenen limitler dahilinde kullanımı güvenli kabul edilmektedir.
​
GeliÅŸen teknoloji ve endüstri ile birlikte, tüketiciler de bir yandan daha az katkı maddesi içeren, temiz içerikli ürünlerin arayışına girmektedir. Bu tüketici grubu, gıda üreticilerine ve katkı maddeleri üreticilerine yeni yöntemler ve doÄŸal içerikler bulması yönünde itici güç oluÅŸturmaktadır.